Bismillahirrahmanirrahim..
Lailahaillallah Muhammad Rasulullah..

Allahumma salli ala muhammad wa ala aali muhammad..Info-info Terbaru.

Jangan lupa pi blog ni ye…
(
nak copy ape dalam blog ni.. copy je ye...Tak Perlu Minta Izin...^_^)
2) keindahan-cinta-darimu
3) kejujuran-dariku
4) home
5)wanita-sekarang
6) panas-malam-pertamaku

Isnin, 2 April 2012

Suatu pagi yang hening di Palestin

Suatu pagi yang hening di Palestin, digemparkan dengan sebuah letupan..di celahan rumah yang ranap itu, seorang ibu tua berjaya menyelamatkan diri..rumahnya hancur DIBOM, anak dan suaminya luluh menjadi CEBISAN..hiba menguasai diri..

"Aina antum! Aina antum!" jeritan yang lahir dari hatinya, namun tiada yang mendengarinya. Laungan ibu tua itu mencari-cari DI MANAKAH UMAT ISLAM sekarang?

Seorang lelaki tua pula bermonolog sendirian,
"Al-Aqsa MENGHARAPKAN, MENYERU dan memanggil kaum Muslimin dan anak-anak di tanah Isra Rasulullah SAW, tatkala putera-puteri Palestin DIBUNUH oleh kaum Yahudi seolah-olah mereka ini bagaikan serangga dan mereka menyeru kepada Ummah..LINDUNGILAH kami.."

>>> Kaum wanita mencucurkan airmata mereka, mereka menjadi balu, mereka dibunuh dan KEMULIAAN mereka dicabut di atas bumi mereka..lantas apakah yang dilakukan oleh kaum Muslimin? Kaum Muslimin di sana telah meminta pertolongan dari kalian, dari para pemimpin kaum Muslimin yang KHIANAT, dan dari anak-anak Umat Islam yang mendakwa bahawa mereka ini merupakan para pengikut Rasulullah Al-Mustafa SAW, lantas apakah yang dilakukan oleh umat Islam? Apakah umat ini mengikuti apa yang dilakukan oleh Rasulullah? Apakah mereka melakukan apa yang telah dilakukan oleh Muhammad Rasulullah SAW? Tidak sama sekali!

Dan saya bertanya kepada kalian wahai kaum Muslimin, saya bertanya kepada kalian..bagaimanakah kelak kalian akan BERHADAPAN dengan Allah di hari kiamat, ketika kalian BERDIRI di hadapan Allah yang mengetahui segala yang tersirat dan tersurat..bagaimakah kalian akan berhadapan dengan Allah? Ketika mana yang bersama dengan kalian adalah SEORANG ANAK dari kaum Muslimin di Palestin, di Syria, di Iraq..dan ia berkata, Ya Allah, Ya Tuhan..aku telah meminta PERTOLONGAN dari umat Islam, namun umat Islam TIDAK MEJAWAB PANGGILANKU INI...
♥♥

:: Haslinda Alias ::

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

mcd

mcd